مستند این است پارسه
پروژه «این است پارسه» روایت گر ساخت و برآمدن ارگی ست که امروزه به آن تخت جمشید می گویند. تخت جمشید نه تنها نماد و شان پیشینه ی فرهنگ ایران زمین است، بلکه به عنوان یک میراث بشری در تاریخ و فرهنگ جهان جایگاه ویژه ای دارد. در این پروژه تلاش بر آن بوده است که بر پایه آنچه امروز از این بنای سترگ به جامانده، ساختمان ها و شکل کلی ارگ بازنمایی و بازسازی شود.
در این پروژه تلاش بر آن بوده است که بر پایه آنچه امروز از این بنای سترگ به جامانده، ساختمان ها و شکل کلی ارگ بازنمایی و بازسازی شود.
بر این اساس ساخت این پروژه در 7 مرحله صورت پذیرفته است.
- مرحله تحقیق و نگارش متون.
- مرحله ضبط و تصویر برداری زمینی و هوایی.
- مرحله ساخت و باز سازی سه بعدی بنا ها.
- مرحله بافت نگاری.
- مرحله ساخت مستند.
- مرحله ساخت کتاب فاخر.
- مرحله ساخت پروژه VR / AR .
در مرحله ی تصویربرداری با بهره مندی از تجهیزات حرفه ای سینمایی، به مدت 60 روز تصویر برداری زمینی و مدت 14 روز تصویربرداری هوایی انجام شد. در مرحله بازسازی سه بعدی، با استفاده از بروزترین نرم افزارها و سخت افزار ها در سطح جهانی، کار بازآفرینی پلان ها و بنا ها و کاخ های ارگ توسط یک گروه متخصص 23 نفره در گروههای 3d، انیمیشن، گرافیست و برنامه نویس به مدت 7 سال و 4ماه به سرانجام رسید و گروه با فائق آمدن بر چالشها و مشکلات بسیار، توانستند 125.000 متر مربع از همه بناها و کاخ های تخت جمشید مشتمل بر 19 بنا را بر اساس مقیاس های واقعی بازسازی کنند، به گونه که اکنون می توان شکل بازسازی شده تخت جمشید در این پروژه را نزدیک ترین نمونه به اصل ساخته های ارگــــ، در روزگـــار باستــــان به شمــــار آورد. در نهایت تصویر های ضبط شده با تصویر های سه بعدی بازسازی شده ترکیب گردیده و با متن و صدای گوینده حرفه ای صدا گذاری شده است.
روشن است ترکیب تصویر های امروزی با تصویر های سه بعدی پیچیدگی های خاص خود را دارد تا بینندگان بتوانند تصویر روشن و دقیق از شکل ساختار کاخ ها و بناهای ارگ داشته باشند.
امیدواریم تلاش 7ساله این مجموعه متخصص، از کادر فنی تا تیم بازرگانی، در شناخت و معرفی این اثر تاریخی بی نظیر ایران مثمر ثمر بوده و شایسته این نام بزرگ باشد.
سایر مشخصات پروژه به شرح ذیل می باشد:
بازآفرینی شکوه نخستین ابر امپراطوری تاریخ.
تحت نظارت برترین پژوهشگران باستان شناسی ایران و جهان.
بازسازی کامل ارگ پارسه با مساحت 125.000 متر مربع، مشتمل بر 19 بنا.
بزرگترین پروژه بافت نگای شده از تخت جمشید.
انجام بیش از 6.000 نفر ساعت کار پژوهشی به منظور استخراج متقن ترین اطلاعات در بازآفرینی تخت جمشید.
مشارکت بیش از 45 نفر از متخصصین حوزه های مختلف، طی 7بیش از سال در اجرای پروژه.